Jul på Ikea

Snart är det dags, ikea brukar få in sitt julsortiment i början / mitten av oktober och det är alltid intressant att spana in. I år har jag inte sett något speciellt på deras pressbilder. Jag föll dock för deras julpapper, riktigt fint, simpelt och elegant. Ska verkligen spana in det i oktober. Jag ska även kika på deras stortiment av julstjärnor, behöver en till gästrummet. Förra årets julstjärnor såldes slut såå snabbt så hann inte få tag i en. Har för mig att det ska komma in en stor fin stärna, vad jag såg på bild såklart, håller tummarna att den är bra : ) 
 
 Bilder : IKEA 

It´s fall baby

Det mysiga med hösten är att jag alltid tänder en massa,massa, massa ljus. Det ger mig sån härlig energi och jag gillar verkligen när det vankas höst. Idag har det regnat hela dagen, och då passar det med lite höstiga blommor, ljus och plugg. Ja det sista skulle jag egentligen vilja hoppa över, men det kan jag inte : )
 
Självklart smyger det in lite jul nu när jag sitter vid datorn, sitter och funderar på gardinerna, och tror jag ska beställa båda fägerna för att se vilken som är finast. Jag vill ha något mitt emellan tomteröd och mörk röd, typ murrig röd. Ååå vad jag längtar efter advent när det är sådan väder som det är idag. Jag älskar verkligen alla årstider och njuter varje sekund av dem.
 
 
 
 
 
Gillar ni hösten ? :) 
 

En jullista

Tänkte jag skulle svara på lite julrelaterade frågor, så här kommer min lista :)
 
När börjar du jupynta ?
I mitten / slutet av november
 
Vad har du för stil på julen?
Varierar från år till år vad jag gillar, men skulle säga att just min stil är klassisk röd med inslag av vitt och grått.
 
När plockar du in julgranen ?
Lite innan andra advent.
 
Vad är det viktigaste i julpyntet ?
Granen, alla dagar i veckan ! Tycker den gör så himla mycket med julkänslan.
 
Vad är det bästa på julbordet?
Hmm svårt det där, gillar det mesta men absoluta favoriten är kanske... jansson? Svårt. 
 
Besöker du någon julmarknad ?
Jag brukar försöka hinna med minst en i alla fall, Wadköping i Örebro. 
 
När börjar du lyssna på julmusik?
Det varierar, jag älskar julmusik och skulle lätt kunna lyssna på det året runt, för jag blir så harmonisk av det, haha. Men september börjar det klinga här hemma.. Glömde jag skriva att jag faktiskt lyssnar just nu? Ooops.( Tjuvstartar alltid när jag bloggar, sen stänger jag av ) 
 
Bästa jullåten? 
O helga natt med Tommy körberg och samma låt men med  Céline Dion. 
 
Vart firar du jul? 
Än så länge i Gävle och då hos föräldrarna eller som förra året, hos min ena syster. Senare i livet om det går som det vill, varannat år i Örebro och varannat år i Gävle. 
 
Vad är viktigt på julafton?
Att fira med dem man tycker om, och försöka glömma tidigare bekymmer och skippa bråk på julafton ! 
 
Vad gör du dagen innan julafton?
Som de flesta antar jag, spelar bingolotto : ) äter julskinka på julknäcke och bara myser. 
 
Vad gör du på julaftons morgon?
Förhoppningsvis kommer jag skapa mig en ny mysig tradition med min egna framtida lilla familj. Men just nu så brukar jag vakna hos mina föräldrar, sätta mig framför brasan med en kopp glögg och bara lyssna in brasan. Sedan varierar det, äta frukost, gå på promenad om det är härligt väder ute, slå in de sista julklapparna och sedan göra mig i ordning för att sen ge mig in i "kaoset" dock ett mysigt kaos med alla syskon och syskonbarn ♥ 
 
Har ni tomte på julafton?
Japp ! 
 
Vem brukar vara tomte i så fall ? 
Oftast min bror Niclas
 

Svara gärna du med på listan, så roligt att se alla svar : )