Kvällsmys

Sitter med tända ljus, färska rosor och en kopp chaite som smakar jul. Kollar in alla julbloggar och massa inredning samtidigt som regnet smattrar, så mysigt. 

Vi har som sagt flyttat till ny lägenhet och en hel del inredning behövs. Har klickat hem lite saker så som gardiner och dekoration samt så väntar vi in nya soffan. Det kommer bli så himla mysigt och roligt att pynta inför julen i år när vi äntligen känner att vi kan slå oss ned och "boa" in oss. 

Längtar till all renovering är färdig så vi kan få ordning :) just nu är det kaos med flyttkartonger ståendes i väntan på nya byråer. Ha en fin kväll :) 

Lite smygstart på julmys ;) Vår nya soffa :) kommer bli sååå fint med massa kuddar och plädar i rött och vitt.

Julmusik

I år är jag otroligt tidig med allt kännas det som. Undra om det har med den dåliga sommaren att göra ? Här i Örebro har vi haft ett par dagar som varit fina och varma, så det blev en paus i jultänket. Men så fort rusket kommer fram får jag en längtan till kyla och höst.

Förra året startade jag julbestyren som tidigast i slutet av september så i år är jag verkligen extremt tidig, men verkar som de flesta julbloggar börjat tidigt i år ? 

Lyssnar faktiskt lite i smyg på julmusik just nu. Vädret är tråkigt och jag tvättar så varför inte pigga upp med lite o Helga  natt ? :-) 

Min vintriga frukost idag, skulle haft hallon också ;) 

Jullista

En liten jullista jag svarar på som jag lånade från denna blogg. 
 
Vad är det bästa med julen?
Förberedelserna innan, allt med inredningen och julbak, det är sååå mysigt ! Att få känna känslan när man går runt i stan och se alla som har dekorerat balkongerna & fönstren och självklart julpyntet på stan. Ska väl nämna Geflebocken också då, eftersom jag kommer från Gävle ♥
 
Vilken jul föredrar du? Den röda traditionella? Den svartvita moderna? Eller romantiskt vitt & silver? Eller något helt annat? 
Hjärtat dunkar självklart för det röda och klassiska men jag  gillar även vitt. Ska det vara vitt så gillar jag ex vita gardiner med en fin vit stjärna och någon glittrig prydnad. Så måste nog svara att det är klassiskt med inslag av det vita. 
 
När börjar du julpynta samt klä granen?
Allt kommer upp till första advent, börjar sätta upp lite i taget någon vecka innan. Granen kommer upp 2-3 veckor innan julafton. Jag börjar så tidigt som möjligt för jag är nog en av dem som snabbt kastar ut julen. Jag gillar att njuta av julen i nov-dec och för mig är julen slut direkt efter nyår, tyvärr.
 
Dekorerar du hela hemmet eller bara enstaka rum? 
Jag försöker få med alla rum, i år bli det så himla roligt att inreda då vi har en helt ny lägenhet där vi verkligen trivs :) 
 
När vill du att första snön ska falla?
Till första advent, vill gärna ha höst och halloween också. 
 
Vet du vad du önskar dig i julklapp i år? 
Brukar inte önska mig så mycket, men påslakan i percale ( dubbeltäcke ) behövs, då vi ska köpa nytt täcke och bara har små : - D
 
Hårda eller mjuka paket?
Både och!
 
Nämn dina favoriter:
fem julkalendrar från SVT: Mysteriet på Greveholm 1 & 2, Sunes Jul, julens hjältar, Kaspar i Nudådalen, 
fem julfilmer: The Holyday, Tomten är far till alla barnen, Ensam hemma 1 & 2, Grinchen. finns massor !
fem julsånger: oj alla typ ! ;)
 
Vem skulle du vilja se som julvärd i år? 
Edward blom ! 
 
Vilken scen är bäst ur Kalle Anka klockan tre på julafton?
Tomtens verkstad  !
 
Nämn något du inte kan vara utan på julen: 
Familjen & julgranen ♥